Juridisch advies

Strafrecht

Als je slachtoffer bent, verdacht of in verdenking wordt gesteld van een misdrijf of andere strafbare feiten (bv. diefstal, afpersing, slagen en verwondingen, zedenmisdrijven, valsheid in geschrifte, verdovende middelen- en drugszaken, hormonen, ... ) kan deskundige bijstand het verschil maken tussen een vrijspraak, een veroordeling of, in het geval van burgerlijke partijen, een correcte schadevergoeding.

Voor een verdachte is de bijstand van een advocaat bijzonder nuttig zowel voor, tijdens als na de strafprocedure. Door nog voor een eerste politieverhoor advies in te winnen, kunnen de rechten van verdediging van bij het begin van het onderzoek worden gewaarborgd. Ik kan door grondige dossierstudie, toezicht houden op het verloop van de procedure, voorwaarden suggereren ter vervanging van een aanhouding, door bijkomend onderzoek te vragen een ander licht laten werpen op de situatie en de negatieve aspecten van een vervolging proberen te milderen. Ingeval een vervolging voor de correctionele rechtbank, zal ik zowel inhoudelijk als op procedureel vlak jouw belangen optimaal verdedigen.

Ook een slachtoffer, heeft alle belang bij een vroegtijdige en adequate begeleiding door een strafpleiter. Door in een prille fase van het onderzoek tussen te komen kan hieraan sturing worden gegeven. Zo kan vermeden worden dat bepaalde pistes niet voldoende worden onderzocht en tracht ik zoveel mogelijk bewijs van schuld te laten verzamelen. Met een grondig advies vergeet je niet de nodige bewijsstukken bij te houden en te verzamelen die bij het proces nodig zullen zijn om jouw schadevordering te bewijzen. Ik help jouw burgerlijke partijstelling te optimaliseren en jouw schade te verhalen. Ook na de veroordeling van de dader, help ik je jouw schadevergoeding effectief te recupereren.